< >
A + A House, Lukie Widya - LUWIST Spatial Lukie Widya - LUWIST Spatial
< >
A + A House, Lukie Widya - LUWIST Spatial Lukie Widya - LUWIST Spatial

This house in Bandung is designed for a newlywed couple who happened to be the architect’s childhood friends. Despite the needs, the architect managed to accommodate the client’s requirements in a single floor house, which is unlike most buildings in the surrounding area.

The house is tailored to suit the needs and activities of the clients – which sets it apart from the typical developer’s townhouse. The client requested for a house with plenty of natural light and air circulation. The large kitchen reflects the wife’s fondness for cooking and pastry-making. Front, side, and back courtyard provides all the necessary sunlight and natural air circulation of the house. The narrow side alley courtyard allows a view of greenery from the bedroom windows. The architect tries to capture the essence of a tropical house. The exterior is treated with cool grey sandblasted wall, while exposed bricks clad one interior wall and provide warmth to the living room.

Similar Photos
Comments