Windrift - Petersfield | homify
dwell design
dwell design
dwell design
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
Dengan mengklik 'Kirim' saya mengkonfirmasi bahwa saya telah membaca dan menyetujui Kebijakan Privasi bahwa informasi saya akan diproses.
Catatan: anda dapat mencabut persetujuan tersebut kapan saja dengan mengirim email ke privacy@homify.com.
Terkirim!
Profesional akan segera menjawab!

Windrift – Petersfield

Overview

The project comprises: a ground floor single-storey sunroom; two-storey rear extension and loft conversion to a detached house in Petersfield, Hampshire. The design makes best use of the structure whilst making minimal physical changes. The open-plan ground floor extension comprises a new kitchen, dining/living space providing garden views and increased light into the property. Ground floor internal reconfigurations provide: utility room, WC and cloak area. The ground floor sunroom maximise connections between the house and the garden and provide a light and airy relaxation space. The first floor extension provides a generous master-bedroom, en-suite and larger family bathroom. The roof space has been converted to provide two additional bedrooms and a shower room. Additional insulation in the roofspace has allowed the roof to become a warm-room suitable for the conversion to bedroom spaces. Highly insulated walls on the new-build areas has improved the sustainability credentials of the house. The changes allow Windrift to become a comfortable and increased energy efficient house to live in.

The house comprises timber frame, brick construction and a tiled roof and all extensions apply a sympathetic material palette in keeping with the existing house. Oak-framed trapezoidal windows and extensive glazing in the sunroom maximise light, amenity value and views. Windrift has been transformed into a fully-functional working home, bursting with traditional values, but also suitable for modern family life.

Client Testimonial

dwell design began working for us on the extension and refurbishment of our new home after the plan drawing company we had initially been recommended totally let us down. By comparison Anthony and the team were thorough, interested, passionate and knowledgeable with much appreciated attention to detail. I felt that Anthony took the time to understand what it was that we were looking for in our home and tailored the plans to suit what we really needed, coming up with a design that worked for us. The final result is all we had hoped for and more and would not have happened without all the hard work from the dwell team. They have all been a pleasure to work with.

  • Sunroom Extension dwell design Rumah Gaya Country

    Sunroom Extension

  • Sunroom Extension dwell design Ruang Keluarga Gaya Country

    Sunroom Extension

  • Open-plan dining area dwell design Dapur Gaya Country

    Open-plan dining area

    Buku Ide Editor dengan foto ini
    Buku Ide: 1
    ["EN"] [Published] 9 vital elements to include in your farmhouse kitchen
  • Open-plan Living Space dwell design Dapur Gaya Country

    Open-plan Living Space

  • Kitchen & Breakfast Bar dwell design Dapur Gaya Country

    Kitchen & Breakfast Bar

  • Hallway dwell design Koridor & Tangga Gaya Country

    Hallway

  • Hallway dwell design Koridor & Tangga Gaya Country

    Hallway

  • Hallway dwell design Koridor & Tangga Gaya Country

    Hallway

  • Family Room dwell design Ruang Keluarga Gaya Country

    Family Room

  • Stairs & Landing dwell design Koridor & Tangga Gaya Country

    Stairs & Landing

  • Bathroom dwell design Kamar Mandi Gaya Country

    Bathroom

  • Bathroom dwell design Kamar Mandi Gaya Country

    Bathroom

  • Stairs & Landing dwell design Koridor & Tangga Gaya Country

    Stairs & Landing

  • Stairs to Second Floor dwell design Koridor & Tangga Gaya Country

    Stairs to Second Floor

  • Rear Elevation dwell design Rumah Gaya Country

    Rear Elevation

Admin-Area