House Study 01 by pram.studio | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
pram.studio
pram.studio
pram.studio
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
Dengan mengklik 'Kirim' saya mengkonfirmasi bahwa saya telah membaca dan menyetujui Kebijakan Privasi bahwa informasi saya akan diproses.
Catatan: anda dapat mencabut persetujuan tersebut kapan saja dengan mengirim email ke privacy@homify.com.
Terkirim!
Profesional akan segera menjawab!

House Study 01

The concept of this renovation project is mainly to harmonize light and air flow for every single space within the building.  The house is situated in a very dense and old residential area in Bandung. It has none existing space for greenery. The worst part is, it is lack of natural lighting into its primary living space for the sake of enlarging the indoors.

After the renovation, visual and natural light extension upon the living area are created. It is done by transforming the guest area into an informal and open space on the front. The informal space also integrate a tiny garden and a garage to accommodate present needs for a daily commute.

Throughout the whole building, white and 2 different shades of brown are chosen to simplify the look of the interior. It impacts the visual, creating a much wider feeling into the enclosed space and very subtle feeling for the eye. The light brown ceramic provide a rich surface on the floor as well as balancing cold and warm feeling through out the architecture.

The built-in furniture forms a part of the space and create a neutral and seamless feeling to the walls, also it accommodate the functional and minimalist aesthetic towards its form.

With playfully creating solid-void and white colored walls on the exterior, it gives a powerful presence upon its surrounding. Glass blocks are chosen on the front facing wall as a substitution for glass, as it has transparent feeling yet creating private perception towards the enclosed space.

Overall, the renovation brings back balance for the user to do indoor and outdoor activities. Providing a healthier and minimalist lifestyle.

Ukuran total
8 × 7 × 12 m / 120 m² (Panjang, Tinggi, Lebar / Area)
Lokasi
Bandung
Biaya total
Rp300,000,000
  • Exterior Perspective Oleh pram.studio Minimalis Batu

    Exterior Perspective

  • Terrace Balkon, Beranda & Teras Minimalis Oleh pram.studio Minimalis Batu Bata

    Terrace

  • Living Ruang Keluarga Minimalis Oleh pram.studio Minimalis Kayu Wood effect

    Living

  • Living Ruang Keluarga Minimalis Oleh pram.studio Minimalis Granit

    Living

  • Dining Ruang Keluarga Minimalis Oleh pram.studio Minimalis Granit

    Dining

  • Staircase Oleh pram.studio Minimalis Marmer

    Staircase

  • Staircase Oleh pram.studio Minimalis Marmer

    Staircase

  • Staircase Oleh pram.studio Minimalis Keramik

    Staircase

  • Master Bedroom Kamar Tidur Minimalis Oleh pram.studio Minimalis Marmer

    Master Bedroom

  • Kids Bedroom Oleh pram.studio Minimalis Marmer

    Kids Bedroom

Admin-Area